How to Set TSA Lock on Suitcase: Easy Steps

Gaat u op reis maar maakt u zich zorgen over hoe veilig uw bagage eigenlijk is? Een TSA-slot is de oplossing! Met de door Travel Sentry® goedgekeurde sloten, of TSA-sloten, kunt u uw spullen tijdens het reizen beveiligen. Ze bieden TSA-agenten ook gemakkelijke toegang op de luchthaven voor inspectie zonder uw bagage te beschadigen.

Als u thuis bagage hebt met een TSA-slot, blijf dan op de hoogte en kom er alles over te weten, inclusief het belang ervan en hoe u het TSA-slot op de juiste manier instelt.

Soorten TSA sloten

TSA sloten zijn er in vele maten en vormen. Met zoveel beschikbare opties is het gemakkelijk om overweldigd te worden bij het kiezen van het juiste slot. Hieronder zullen we de meest voorkomende soorten TSA sloten bespreken, zodat u het perfecte slot voor uw reis kunt vinden.

 • Ingebouwde bagagesloten zijn een handige optie voor reizigers die de voorkeur geven aan een gestroomlijnd uiterlijk en geen apart slot willen meenemen. Deze sloten zijn direct in de koffer geïntegreerd, meestal in de buurt van de rits. Sommige hebben een centrale schuifknop, terwijl andere ze aan de zijkant hebben.
 • Combinatiesloten. Een populaire keuze onder reizigers omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en verkrijgbaar in vele maten.
 • Sleutelsloten zijn meer traditionele reissloten en bieden over het algemeen meer veiligheid dan het gebruikelijke combinatieslot, omdat u een sleutel nodig hebt om ze te openen. Ze zijn echter ook de enige manier om uw slot te openen, dus u moet ze goed bijhouden tijdens het reizen.
 • Slimme sloten zijn geavanceerdere reissloten die u kunt ontgrendelen met een sleutel, combinatie of zelfs via een smartphone. Het zijn superveelzijdige sloten die soms worden geleverd met tracking- en waarschuwingsfuncties.

Is een TSA-slot nodig voor internationale reizen?

Aanvankelijk werden TSA sloten alleen voor de Verenigde Staten ontwikkeld. Na verloop van tijd hebben veel internationale veiligheidsagentschappen dit type slot echter ook overgenomen. Hoewel TSA sloten niet verplicht zijn voor internationale reizen, kunnen ze wel super handig zijn.

Bij het inchecken op de luchthaven moet u een screening ondergaan waarbij beveiligingsbeambten uw bagage kunnen inspecteren. Als uw bagage is afgesloten met een niet-TSA-slot, kan het zijn dat de beveiliging de bagage met geweld moet afsnijden om bij uw spullen te komen. Helaas kan uw bagage dan voor de rest van uw reis onbeveiligd achterblijven. Hetzelfde probleem kan zich voordoen wanneer u landt op uw bestemming!

Om een alternatief te bieden, heeft de TSA met verschillende bedrijven samengewerkt om een speciaal slot te ontwikkelen. Deze sloten kunnen door luchthavenbeveiligers met universele sleutels geopend worden, en het TSA-slot is er daar één van.

Met een TSA-slot kunnen beveiligingsbeambten uw bagage ontgrendelen en opnieuw vergrendelen. zonder deze te beschadigen. Tegelijkertijd kan niemand anders bij uw bagage zonder de juiste combinatiecode. Deze sloten hebben een universele hoofdsleutel alleen voor beveiligingsinstanties.

TSA slot instellen

Sleutelsloten maken geen gebruik van een combinatie om te ontgrendelen; ze maken gewoon gebruik van een sleutel, dus die laten we hier buiten beschouwing. Met ingebouwde bagagesloten en combinatiesloten kunt u wel uw eigen persoonlijke code instellen om veilig te reizen.

 

Voordat we in het instellingsproces duiken, moet u controleren of uw TSA-goedgekeurde slot deze drie hoofdonderdelen heeft:

 • De draaiknoppen.
 • Resetknop.
 • Vergrendelingsmechanisme.

Als deze allemaal aanwezig zijn, dan is het tijd voor u om te weten hoe u een TSA bagageslot instelt:

 1. Controleer de draaiknoppen en stel ze in op de standaard ingestelde code. De combinatie is meestal 0-0-0 of als deze eerder is gewijzigd, stel deze dan in op die vooraf ingestelde code.
 2. Zodra u de vooraf ingestelde code hebt bevestigd, zoekt u de resetknop. Het is een klein, verborgen knopje of gaatje op de behuizing van het slot. Pak een puntig voorwerp zoals een pen of paperclip om erop te drukken.
 3. Houd de resetknop ingedrukt en stel de gewenste combinatie in. Bijvoorbeeld 5-4-1.
 4. Laat de resetknop los, en voila! Uw persoonlijke combinatie is nu ingesteld.
 5. Test uw nieuwe combinatie om te zien of hij werkt. Zo niet, herhaal dan stap 2-4 opnieuw.

 

Volg deze instructies om een TSA-slot met hangslot in te stellen:
 1. Controleer de draaiknoppen en zet deze op de standaard vooringestelde code. Dit is meestal 0-0-0 voor sloten met drie cijfers en 0-0-0-0 voor sloten met vier cijfers. Maar als het eerder veranderd is, stel het dan in op die vooringestelde code.
 2. Eenmaal bevestigd, kijkt u in de beugel. U ziet een inkeping 90 graden linksom.
 3. Trek aan de sluiting, draai hem in de inkeping en houd hem dan vast.
 4. Stel uw gewenste combinatie in en laat de sluiting los. Uw combinatie is nu ingesteld.
 5. Als de combinatie goed is ingesteld, gaat de sluiting gemakkelijk in het vergrendelingsmechanisme. Zo niet, volg dan stap 2-4 opnieuw.

Een TSA-slot is altijd een goed idee!

Als u er zeker van wilt zijn dat uw bagage altijd veilig is en niet beschadigd raakt tijdens willekeurige bagagecontroles, dan is een TSA-slot de beste oplossing. Zoek bagage van hoge kwaliteit met een ingebouwd TSA-slot voor de beste beveiliging en een soepele reiservaring. Verken Eminentvandaag nog het assortiment bagage met TSA-slot.