Your Suitcase Buying Guide for 2024
Inleiding

Als u in 2024 een nieuwe koffer koopt, is het gemakkelijk om overweldigd te worden door het grote aantal opties waaruit u kunt kiezen. Van verschillende merken tot materiaalopties en garantieperiodes, er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van uw volgende koffer om ervoor te zorgen dat deze nog vele reizen lang uw reisgenoot blijft. In deze koopgids hopen we veel voorkomende vragen over de aankoop van een nieuwe koffer te behandelen, waaronder:

 • Hoeveel moet ik uitgeven aan een nieuwe koffer?
 • Wat is het beste merk bagage?
 • Welk formaat koffer moet ik kiezen?
 • Welke koffermaterialen zijn er, en welke is de beste?
 • Hoe vind ik de beste koffer?

Hoeveel moet ik uitgeven aan een nieuwe koffer?

Koffers zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, van € 40 voor een kleine handbagagekoffer tot € 2.000 voor koffers van designermerken. Maar hoeveel moet u eigenlijk uitgeven?

Uw behoeften vaststellen

Voordat u op zoek gaat naar de perfecte koffer om te kopen, is het belangrijk om vast te stellen hoe vaak en voor welk soort reizen u de koffer wilt gebruiken. De volgende vragen kunnen een uitgangspunt zijn voor uw overweging:

 • Hoe vaak reist u (één keer per jaar, om de paar maanden of zelfs elke week)?
 • Wat is de typische duur van uw reizen?
 • Reist u meestal voor uw plezier of voor zaken?
 • Hoe vaak bent u van plan uw koffer om te ruilen?

Over het algemeen moet u uw budget baseren op hoe vaak u van plan bent de koffer te gebruiken. Voor frequente reizigers zijn een lager gewicht, verbeterde duurzaamheid en een uitgebreid interieur misschien belangrijker dan voor de incidentele reiziger die de koffer meeneemt op een zomervakantie. Daarnaast moet u overwegen of u slechts één maat koffer nodig hebt of meerdere maten voor verschillende reisperiodes, omdat dit uw budget aanzienlijk kan beïnvloeden. Een andere factor om rekening mee te houden is hoe vaak u van plan bent om uw koffer te ruilen. Als u van plan bent om uw koffer regelmatig te vervangen door een moderner ontwerp of betere functies, dan is een langere garantieperiode misschien minder belangrijk dan de prijs.

Extra vereisten

Hoewel uw geplande gebruik een belangrijke en vrij objectieve factor is om rekening mee te houden bij het vaststellen van uw budget, kunt u ook andere vereisten in overweging nemen. Daarnaast kunnen vereisten van alles zijn, van een voorkeur voor een bepaald merk of ontwerp tot must-have functies die misschien alleen in bepaalde prijsklassen beschikbaar zijn, zoals een geïntegreerde batterij.

H3: Waarom is er zo'n groot prijsverschil tussen verschillende koffers?

Zoals in veel andere productcategorieën kan de prijs van producten van veel verschillende factoren afhangen en kan deze niet voor elk product rationeel worden verklaard. Hieronder vindt u enkele algemene factoren die de prijs beïnvloeden en die verder in deze gids worden uitgelegd:

Merkproducten vs. generieke producten

Het is niet ongewoon dat verschillende merken producten verkopen die er bijna identiek uitzien, maar verschillende logo's hebben. Sommige bagagefabrieken produceren deze artikelen en verkopen ze aan veel verschillende merken met hun unieke logo's en de kleuren van hun keuze. Merken profiteren van lagere kosten voor ontwerp en ontwikkeling van nieuwe bagage en kunnen dergelijke artikelen tegen lagere prijzen kopen omdat ze in grote volumes voor meerdere merken tegelijk worden geproduceerd.

Daarentegen hebben veel bekende merken, zoals Samsonite, een groot aantal mensen in dienst om voortdurend nieuwe ontwerpen en onderdelen te ontwikkelen en bestaande artikelen te verbeteren. Om dergelijke op maat gemaakte artikelen te produceren, moeten er natuurlijk nieuwe mallen voor de buitenkant worden gemaakt, monsters worden geproduceerd en tests worden uitgevoerd, waardoor merkproducten duurder worden.

Een andere factor is natuurlijk de merknaam zelf, waarbij merkproducten hoger geprijsd zijn dan merkloze producten, wat enerzijds te maken heeft met hogere marges en anderzijds met hogere kosten voor reclame en merknamen.

Materialen en onderdelen

De materiaalkosten zijn vaak een belangrijke factor in de totale kosten van een product. In het geval van koffers is het materiaal van de behuizing een van de belangrijkste factoren voor de totale prijs, waarbij materialen zoals aluminium of hightech materialen (bijv. Curv) duurder zijn dan instapmaterialen zoals ABS. Naast het materiaal van de behuizing kan een moderne koffer uit meer dan 100 andere onderdelen bestaan, van schroeven tot het slot of de Wielen. Hoewel er grote kwaliteitsverschillen kunnen zijn, is het verschil tussen deze onderdelen op het eerste gezicht vaak moeilijk te zien en moet u erop vertrouwen dat u onderdelen van een hogere kwaliteit krijgt als u een duurder artikel koopt. Voor het vergelijken van de Wielen van verschillende koffers kunt u ook onze koffer Wielen gids.

Service

De service die een merk biedt, is vaak een belangrijke kostenfactor. Omdat veel merken garantie bieden op hun bagage, zullen merken de kosten van de garantie doorberekenen in hun verkoopprijzen. Dit betekent vaak dat merken die producten met 10 jaar garantie aanbieden meer zullen vragen dan merken die slechts 2 jaar garantie bieden. Tegelijkertijd zal de algemene servicekwaliteit ook de prijs beïnvloeden, met veel gerenommeerde merken die een hoog niveau van klantenservice en aftersalesservice bieden, wat in veel gevallen niet verwacht kan worden van merken die artikelen in de basisprijsklasse verkopen.

Wat is het beste bagagemerk?

Koffers worden aangeboden door veel verschillende merken die meestal veel verschillende modellen aanbieden. Aangezien veel van deze merken in verschillende prijssegmenten concurreren en elk model verschillende voor- en nadelen kan hebben, is het niet mogelijk om te bepalen welk bagagemerk het beste is. Het volgende kan echter een handig startpunt zijn om modellen te vinden die aan uw eisen voldoen.

Op het gebied van designermerken zijn er veel merken om te overwegen, sommige zijn alleen in sommige regio's verkrijgbaar, maar de bekendste zijn:

 • RIMOWA
 • Hartmann (onderdeel van Samsonite Groep)
 • TUMI (onderdeel van Samsonite Groep)
 • Nul Halliburton
 • Louis Vuitton

Voor diegenen die iets minder willen uitgeven, maar toch op zoek zijn naar een eersteklas stuk bagage, zijn er verschillende merken die u kunt overwegen. Sommige daarvan zijn gewone huishoudmerken die een grote verscheidenheid aan verschillende stijlen en soorten bagage aanbieden:

 • Samsonite
 • Delsey
 • Victorinox
 • BRIC's
 • Travelpro
 • BRIGGS & RILEY

Op het gebied van premium bagagemerken vindt u bovendien een groot aantal merken die zich richten op het leveren van koffers met een zeer strak / minimalistisch ontwerp. In vergelijking met de hierboven genoemde huishoudmerken zijn deze merken meestal sterk gericht op het online verkopen van hun artikelen en hebben ze in veel gevallen maar een paar verschillende ontwerpen waaruit u kunt kiezen:

 • AWAY (alleen VS & VK)
 • Horizn Studios
 • Monos (alleen VS)
 • Juli
 • Paravel (gericht op duurzaamheid)

De medium prijsklasse is traditioneel een breder gebied dat kan variëren van artikelen boven de € 100 tot artikelen die € 300 kosten. Meestal zijn merken in deze categorie gericht op het leveren van kwaliteitsbagage met een focus op prijsbewuste klanten. Er zijn veel verschillende merken in deze categorie, maar een paar bekende merken zijn:

 • American Tourister
 • TITAN
 • Eagle Creek
 • Heys
 • Eminent
 • Eastpak (voornamelijk voor reistassen op wielen)

Voor klanten die op zoek zijn naar een koffer in de basisprijsklasse zijn er veel verschillende merkartikelen en merkloze artikelen. Enkele opmerkelijke voorbeelden zijn:

 • IT Luggage
 • Antler
 • Amazon Basis
 • Aerolite
 • Coolife

Welke koffermaat moet ik kiezen?

Bij het kopen van koffers moet u weten welke maten u nodig hebt voor uw gebruikelijke reizen. Bagage wordt meestal geleverd in 3-4 verschillende maten, waaronder verschillende handbagagematen, een gemiddelde maat en een grote of extra grote maat. In veel gevallen zijn deze maten zo ontworpen dat ze in elkaar passen, zodat u ze ruimtebesparend kunt opbergen en vervoeren. De juiste bagagegrootte kiezen is erg belangrijk omdat een te grote koffer met veel lege ruimtes sneller beschadigd raakt, terwijl een te kleine koffer kan betekenen dat niet al uw spullen erin passen.

Daarom kan het zinvol zijn om meerdere maten tegelijk aan te schaffen. Afhankelijk van de reisduur kan een vergrootbare koffer een goede optie zijn om op één maat te besparen. Veel merken geven korting als u meerdere artikelen tegelijk koopt. Als u al een koffer hebt die u wilt vervangen, raden wij u aan het bestaande artikel op te meten, inclusief Wielenhandgrepen en andere onderdelen op te meten en deze te vergelijken met de afmetingen van koffers die online of in de winkel worden verkocht (en die meestal ook opgemeten worden inclusief al deze onderdelen).

Welke koffermaterialen zijn er, en welke is de beste?

Wanneer u koffers van verschillende merken bekijkt, zult u onvermijdelijk te maken krijgen met verschillende materialen. We zullen de materialen voor koffers met een zachte schaal en koffers met een harde schaal afzonderlijk bekijken.

Koffermaterialen voor harde koffers

De meest voorkomende materialen voor koffers met harde schaal zijn aluminium, polycarbonaat, polypropyleen en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Hoewel dit meestal kunststoffen zijn, hebben ze zeer verschillende fysieke eigenschappen waardoor ze meer of minder geschikt zijn voor gebruik in koffers.

 • Aluminium: Koffers gemaakt van aluminium worden door velen beschouwd als een luxe koffermateriaal en veel luxe merken zoals RIMOWA maken hun koffers van dit materiaal. Aluminium is in vergelijking met andere koffers die hieronder worden beschreven een van de duurste materialen, omdat er gespecialiseerd materiaal nodig is om het aluminium in vorm te buigen. In vergelijking met andere materialen is aluminium een van de zwaarste materialen met grote koffers die 6 KG of meer wegen. Wanneer u een koffer van aluminium koopt, moet u er rekening mee houden dat het materiaal niet erg flexibel is, zodat kleine deukjes, krassen en andere gebruikssporen zichtbaar kunnen zijn en een uniek patina op de buitenkant kunnen vormen.
 • Polycarbonaat: Polycarbonaat is in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik in de ruimtevaart. Door zijn temperatuurbestendigheid en hoge slagvastheid is het echter ook zeer geschikt voor gebruik in bagageschalen. Een van de grootste voordelen van polycarbonaat is de flexibiliteit van het materiaal. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de schelp goed schokken kan absorberen en helpt scheuren in de schelp te voorkomen. In veel gevallen kunnen deuken in deze schelp gewoon worden teruggedrukt, waarbij de schelp zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Deze unieke eigenschappen maken koffers van polycarbonaat echter ook duurder dan koffers van polypropyleen of ABS. In veel gevallen wordt Polycarbonaat ook aangeprezen als Makrolon Polycarbonaat, een merknaam van Covestro, maar er zijn ook veel andere chemische fabrikanten die Polycarbonaat verkopen.
 • Polypropyleen: Polypropyleen is een materiaal dat vaak te vinden is in veel huishoudelijke apparaten die van kunststof gemaakt zijn. Koffers van polypropyleen kunnen in verschillende vormen voorkomen. Een prominent voorbeeld zijn koffers zonder frame, bijv. Samsonite S'Cure of Eminent Vertica, die een vrij dikke en stijve buitenkant hebben die als zeer stevig wordt beschouwd, maar er ook voor zorgt dat deze items een iets hoger gewicht hebben. De laatste jaren winnen polypropyleen koffers met een flexibeler omhulsel (vergelijkbaar) met polycarbonaat koffers ook aan populariteit vanwege hun lichte gewicht en lage prijs terwijl ze toch stevig zijn (ook al zijn ze in veel gevallen niet vergelijkbaar met polycarbonaat koffers).
 • Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS): ABS was een van de eerste kunststofsamenstellingen die gebruikt werd om bagage te maken en wordt tot op de dag van vandaag gebruikt om koffers te maken. Op het eerste gezicht is ABS hetzelfde als Polycarbonaat of Polypropyleen, een zeer stijf materiaal dat de behandeling op luchthavens zou moeten doorstaan. In vergelijking met deze materialen is ABS echter niet zo goed in het absorberen van schokken, waardoor er vaker scheurtjes in de buitenkant te zien zijn. Door de lage kosten van het ABS-materiaal en de vrij eenvoudige productieprocessen blijft ABS een populaire keuze onder koffers in de basisprijsklasse.

Naast deze veelgebruikte materialen die gebruikt worden om koffers met harde schaal te maken, is er ook een breed aanbod aan gemengde materialen. Door verschillende materialen te mengen proberen bagagemerken de eigenschappen van verschillende bagagematerialen te combineren of de prijs te verlagen in vergelijking met het gebruik van de pure materialen. Een prominent voorbeeld zijn ABS+PC mengsels die een ABS schaal combineren met een dunne laag polycarbonaat erbovenop. Producten met zo'n schaal zijn meestal lager geprijsd dan producten gemaakt van polycarbonaat, maar ze zijn ook minder duurzaam.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een koffer die van een van deze materialen is gemaakt, is dat de duurzaamheid van de schaal nog steeds kan verschillen tussen verschillende modellen, zelfs als ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Dit komt vaak voor bij koffers van polycarbonaat die in veel verschillende prijsklassen worden verkocht. Naast het merk, de onderdelen en andere materialen die worden gebruikt, is een gemeenschappelijke factor het gebruik van nieuw polycarbonaat tijdens de productie, wat het nieuwe granulaat beschrijft dat door chemische bedrijven wordt verkocht. Tijdens de productie van een koffer is het niet ongewoon dat delen van de schaal worden afgesneden en vervolgens opnieuw worden gesmolten en gebruikt tijdens de productie van nieuwe kofferschelpen. Aangezien polycarbonaat vaak uit wel drie verschillende lagen bestaat, worden bij dergelijke productielijnen gerecyclede materialen gebruikt voor de middelste laag, die meestal niet zichtbaar is aan de buitenkant. De mate waarin gerecycled polycarbonaat hergebruikt wordt, speelt een belangrijke rol omdat hersmolten polycarbonaat een lagere slagvastheid en duurzaamheid heeft dan nieuw polycarbonaat. Tegelijkertijd heeft het gebruik van hersmolten polycarbonaat ook een aanzienlijke invloed op de productieprijs, waardoor merken die een hogere mate van hersmolten polycarbonaat gebruiken hun artikelen tegen een lagere verkoopprijs kunnen aanbieden.

Het gebruik van gerecycled materiaal in de productielijn, dat in bijna alle gevallen wordt gedaan om materiaalafval te verminderen, moet echter niet worden verward met post-consumer gerecycled materiaal, dat meestal wordt gemaakt door nieuw polycarbonaatgranulaat te produceren uit gewoon huishoudelijk afval en dat doorgaans aanzienlijk duurder is.

Naast de bovengenoemde materialen moeten ook bepaalde hightechmaterialen worden genoemd. Op basis van het materiaal polypropyleen (hierboven beschreven) zijn er verschillende hightech materialen ontwikkeld met als doel de lage dichtheid van polypropyleen te combineren met een grotere slagvastheid en flexibiliteit. In de meeste gevallen wordt dit bereikt door geweven lagen te maken van polypropyleenslierten die versmolten zijn met een kern van polypropyleen. Dergelijke materialen worden verkocht onder verschillende merknamen zoals Curv, Tegra-Lite of Roxkin. Deze materialen hebben een superieure duurzaamheid en flexibiliteit die superieur is aan gewone Polycarbonaat koffers en hebben een zeer laag risico op schelpbreuk. Aangezien deze materialen gepatenteerd zijn en complexe machines vereisen voor de productie, zijn koffers van dit materiaal in veel gevallen aanzienlijk duurder, waardoor ze in veel gevallen alleen een aantrekkelijke keuze zijn voor frequente reizigers.

Koffermaterialen voor Softshell koffers

Voor softshell koffers is de materiaalkeuze veel beperkter dan voor hardshell koffers en helaas zijn ze ook minder gemakkelijk te onderscheiden voor het ongeoefende oog. De meest populaire materialen voor softshell koffers zijn:

 • Polyester: Velen van ons kennen polyester van huishoudtextiel en kleding. Het is dus geen verrassing dat dit materiaal ook voor koffers wordt gebruikt. Polyester wordt gemaakt van polyethyleentereftalaat of PET, dat meestal wordt geassocieerd met plastic flessen. Om polyester stof te maken, wordt het PET-materiaal in sommige gevallen chemisch behandeld voordat het samen geweven wordt tot polyester stof. Polyester is erg populair omdat het duurzaam en waterafstotend is, zelfs na verloop van tijd zijn vorm behoudt en niet na verloop van tijd wordt afgebroken (wat echter niet goed is voor de milieuvriendelijkheid). Om de sterkte van het materiaal nog verder te verhogen, is het niet ongewoon dat polyester aan de achterkant gecoat wordt met polyurethaan (PU) om de stijfheid van het materiaal te verhogen. Polyester materialen worden meestal aangetroffen op koffers in het basis- tot middenprijssegment, maar het kan moeilijk zijn om de kwaliteit van verschillende polyester stoffen en de manier waarop ze behandeld zijn van buitenaf te onderscheiden.
 • R-PET: Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, proberen ook bagagemerken hun producten duurzamer te maken. Om dit te bereiken maken veel merken gebruik van r-PET, dat PET-materiaal uit plastic flessen gebruikt om polyestermateriaal te maken. Vergeleken met gewoon polyestermateriaal is r-PET duurder vanwege de extra stappen die bij de productie komen kijken.
 • Nylon: Wie op zoek is naar softshell koffers van hogere kwaliteit, vindt ook koffers die gemaakt zijn van nylon. Net als polyester is nylon te vinden in veel huishoudelijke toepassingen en kleding, zoals kousen. Hoewel er veel verschillende soorten nylon zijn, is dit materiaal meestal sterker dan polyester, rekbaarder (om te voorkomen dat het materiaal scheurt) en voelt het beter aan. Bovendien is nylon beter bestand tegen water dan polyester, waardoor het een populaire keuze is voor bagage van hogere kwaliteit. Aan de andere kant heeft nylon een iets grotere kans op pillen en is het duurder dan polyester.

Hoe vindt u de beste koffer?

Op suitcase.repair wordt ons vaak gevraagd of we een specifiek model of merk koffer kunnen aanbevelen. Ook zijn veel mensen op zoek naar de lichtste, meest duurzame of een koffer die niet kapot te krijgen is.

In deze gids bevelen wij geen specifieke producten of merken aan, omdat elk product zijn eigen waardepropositie heeft. In de meeste gevallen is het vinden van de beste koffer voor uzelf een afweging tussen prijs, gewicht, duurzaamheid, functies, service en ontwerp. Uit onze ervaring blijkt dat de perfecte keuze zeer individueel is, afhankelijk van uw voorkeuren. Sommige klanten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een licht product, maar zijn bereid om een compromis te sluiten wat betreft de functies of zijn bereid om meer uit te geven voor een koffer met een specifiek ontwerp.

Koffertests en -vergelijkingen

Bij het zoeken naar een nieuwe koffer wordt u onvermijdelijk geconfronteerd met veel websites die bagagetests en -vergelijkingen aanbieden. Uit onze ervaring blijkt dat veel van deze tests niet objectief zijn en op de een of andere manier gestimuleerd worden. In veel gevallen zult u merken dat de tests linken naar producten op Amazon en commissies verdienen voor elk product dat via hun aanbeveling verkocht wordt. Hoewel dit in veel gevallen geen invloed heeft op de prijs die klanten voor het product betalen, kunt u toch een bevooroordeelde aanbeveling ontvangen. Veel bekende merken bieden alleen geselecteerde producten aan via retailers zoals Amazon en bieden een ander assortiment aan via professionele bagagedetaillisten. Andere merken met aantrekkelijke producten bieden hun producten misschien helemaal niet aan via Amazon. Deze beperking op producten die via Amazon beschikbaar zijn, kan de inkomsten van website-eigenaren verhogen, maar laat u misschien niet de beste producten zien.

Een andere factor om rekening mee te houden is dat veel tests en vergelijkingen alleen gegevens in de productbeschrijvingen vergelijken zonder überhaupt een test uit te voeren. Slechts enkele testinstituten, zoals Stiftung Warentest in Duitsland, streven ernaar om onbevooroordeelde tests te bieden, die echter slechts een fractie van de producten kunnen testen die daadwerkelijk beschikbaar zijn voor klanten.

Onze aanbeveling: Hoewel het tijdrovend kan zijn, is het vaak de beste keuze om zelf producten te vergelijken op basis van de informatie die merken verstrekken. De informatie in deze koopgids kan een goed startpunt zijn om deze informatie te evalueren. In veel gevallen kan een bezoek aan een bagagewinkel en het zelf vergelijken van producten enorm helpen om verschillen in materialen en onderdelen te voelen.

Zijn dure koffers beter dan goedkope koffers?

Tot slot willen we kijken naar de vraag of dure koffers beter presteren dan goedkope koffers. Uit onze ervaring blijkt dat in veel gevallen merken die hun artikelen tegen een hogere prijs verkopen inderdaad gebruik maken van duurdere materialen, zoals het gebruik van een Polycarbonaat buitenkant of het gebruik van Nylon in plaats van Polyester voor de binnenvoering. Veel kleinere verschillen, zoals de gebruikte rits of of de verschillende onderdelen getest zijn op chemicaliën, zijn echter nauwelijks zichtbaar, wat het vergelijken van artikelen erg moeilijk maakt. Aangezien veel merken die duurdere artikelen aanbieden ook streven naar een superieure klantervaring, service en een uniek ontwerp, kunnen er factoren in de prijsstelling zitten die zich niet noodzakelijkerwijs vertalen naar een hogere kwaliteit. Investeren in een middelmatig geprijsd artikel kan u in veel gevallen de meest zinvolle upgrades bieden in vergelijking met instapartikelen, bijv. met betrekking tot het materiaal van de buitenkant en onderdelen zoals WielenHet kan echter zijn dat u premium functies mist die minder belangrijk zijn voor de incidentele reiziger.

Op dit punt willen we echter vermelden dat prijsvergelijking belangrijk is. In veel gevallen worden artikelen altijd met korting verkocht en weerspiegelen de aangegeven RRP's niet de prijs waarvoor het artikel gewoonlijk wordt verkocht. Hoewel sommige aanbiedingen een goede kans kunnen zijn om een eersteklas artikel met korting te krijgen, worden veel artikelen die met korting worden verkocht alleen geproduceerd voor promoties, dus u moet dergelijke speciale aanbiedingen extra zorgvuldig controleren.

Conclusie
Het kiezen van een koffer in 2024 kan een tijdrovende bezigheid zijn vanwege de ruime keuze. Om de ideale koffer te vinden, is het het belangrijkst om uw eigen reisgewoonten en gebruiksgedrag in kaart te brengen, zodat u de functies kunt selecteren die voor u belangrijk zijn en dienovereenkomstig een budget kunt vaststellen. Het materiaal en de gebruikte onderdelen kunnen een grote invloed hebben op het reiscomfort en de levensduur van uw koffer en moeten vergeleken worden voordat u een model kiest.