Een beschadigde koffer kan erg vervelend zijn om mee om te gaan. Gelukkig zijn veel beschadigde onderdelen zoals Wielenhandgrepen of telescopische handgrepen gemakkelijk zelf vervangen worden. Wij worden vaak benaderd met de vraag waarom klanten moeten betalen voor de reserveonderdelen voor hun koffers en of deze niet onder de fabrieksgarantie vallen.

De exacte voorwaarden voor de fabrieksgarantie kunnen per merk verschillen. De volgende voorwaarden komen echter het meest voor:

Wat wordt meestal gedekt door de fabrieksgarantie?

De meeste bagagemerken geven garantie op materiaal- en productiefouten. Dit kunnen naden zijn die niet houden, stofschade op plaatsen die niet onderhevig zijn aan normale slijtage, of materiaalproblemen zoals het broos worden van het handvatmateriaal binnen de garantieperiode.

Welke schade dekt de garantie niet?

Aangezien merken hun garantie beperken tot materiaal- en productiefouten, valt alles wat hier niet onder valt buiten de garantie. De meeste merken specificeren aanvullend dat de volgende soorten schade niet gedekt zijn voor verdere verduidelijking:

  • Schade door derden, bijv. luchtvaartmaatschappijen of cruisemaatschappijen. Het goede nieuws is dat in dergelijke gevallen de vervoerder van uw bagage meestal aansprakelijk is voor schade. Het is aan te raden om eventuele schade aan de luchtvaartmaatschappij/cruiseschipmaatschappij te melden voordat u de terminal verlaat. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven u tot 7 dagen respijt om schade te melden, maar wij raden u aan om schade onmiddellijk te melden.
  • Schade veroorzaakt door verkeerd gebruik van het voorwerp. Dit kan verschillende soorten schade omvatten, van te hard inpakken en sluiten van het item, waardoor de rits kan scheuren, tot het optillen van de koffer aan de achterkant van de koffer. Telescopische Handgreep in plaats van aan de handgreep, waardoor de Telescopische Handgreep kan afscheuren.
  • Gebruikelijke slijtage. Gebruikelijke slijtage heeft altijd te maken met het gebruik van het artikel. Voor mensen die hun koffer dagelijks gebruiken, zijn er tekenen van slijtage, bijv. aan de Wielen kunnen eerder tekenen van slijtage vertonen dan bij mensen die hun koffer slechts 2-3 keer per jaar gebruiken. In beide gevallen wordt de schade niet gedekt door de garantie, omdat deze veroorzaakt wordt door het regelmatige gebruik van het artikel. Tekenen van ongewone slijtage, bijv. als het rubber van de Wielen al na een paar weken losraakt, valt dit meestal nog wel onder de garantie.

Welke kosten vallen onder de garantie?

De meeste merken dekken de kosten van een reparatie of, als het artikel niet te repareren is, van een vervanging als de schade onder hun garantie valt.

Als een reparatie mogelijk is, hebt u meestal de keuze om het artikel zelf te repareren en het reserveonderdeel gratis te ontvangen of om het artikel ter reparatie naar het merk te sturen. Meestal moet de klant de kosten voor het opsturen van het artikel betalen, wat een extra kostenpost is. Bovendien kan het een uitdaging zijn om een passende doos te vinden om de koffer veilig in te pakken. De retourzending wordt meestal door het merk betaald.

 

Wat als mijn koffer niet meer gerepareerd kan worden?

Allereerst raden wij u aan om wat voor soort schade kan worden gerepareerd. Als de schade aan uw koffer niet meer gerepareerd kan worden en als de schade onder de fabrieksgarantie valt, moet u contact opnemen met de verkoper bij wie u het artikel hebt gekocht om een garantieclaim in te dienen. Denk eraan dat een garantiebewijs nodig is om een garantieclaim in te dienen. Bij sommige merken kunt u ook rechtstreeks contact met hen opnemen voor garantieclaims met een geldig garantiebewijsAangezien dit over het algemeen een uitzondering is, raden wij aan om eerst terug te gaan naar de winkelier waar u het artikel hebt gekocht.

Als de schade niet onder de fabrieksgarantie valt, zult u helaas een nieuwe koffer moeten kopen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de garantie voor mijn koffer?

Om een garantieclaim in te dienen, moet u bij de meeste merken contact opnemen met de verkoper bij wie u het artikel hebt gekocht.een geldiggarantiebewijs. Daarna zal de detailhandelaar samen met het merk een reparatie of vervanging van het artikel organiseren. Houd er rekening mee dat veel merken vereisen dat de garantieclaim wordt ingediend via een detailhandelaar en niet rechtstreeks bij het merk, omdat u het artikel niet rechtstreeks bij het merk maar bij de detailhandelaar hebt gekocht.

Tip: Zelfs als uw koffer nog gloednieuw is, is het mogelijk om een account te registreren op suitcase.repair. Hier kunt u het modelnummer en (indien beschikbaar) het serienummer van uw koffer opslaan en degarantiebewijs zodat u het bij de hand hebt voor het geval u ooit een garantieclaim moet indienen.

Als de schade onder de garantie valt, kan ik dan rechtstreeks een garantieclaim indienen via suitcase.repair en de reserveonderdelen gratis ontvangen?

Ja, voor sommige merken bieden wij aan dat u de benodigde reserveonderdelen voor uw reparatie direct gratis onder garantie kunt ontvangen. Momenteel is dit alleen mogelijk voor de volgende merken die ons toestemming hebben gegeven om reparaties onder garantie uit te voeren voor hun artikelen:

  • Eminent
  • Probeetle
  • Geval-Star

We werken er hard aan om het aantal merken waarvoor we deze service kunnen bieden zo snel mogelijk uit te breiden.

Voor producten van deze merken waarvoor reparaties mogelijk zijn kunt u contact opnemen met ons ondersteuningsteam met afbeeldingen van de schade en uwgarantiebewijs. Ons supportteam zal controleren welke onderdelen u nodig hebt en u een voucher geven waarmee u de benodigde onderdelen gratis kunt bestellen.

Belangrijk: Voor schade die niet gerepareerd kan worden of als het originele reserveonderdeel en ook mogelijke alternatieve reserveonderdelen voor uw model niet beschikbaar zijn, moet u contact opnemen met de verkoper waar u het artikel gekocht heeft om een omruiling of vervanging van het artikel te regelen, aangezien wij alleen reserveonderdelen kunnen aanbieden die beschikbaar zijn op suitcase.repair als reparatie binnen de garantie.