Voordat u de juiste reserveonderdelen voor uw koffer koopt, is het belangrijk om te controleren hoe de Wielen bevestigd zijn aan de buitenkant van uw koffer.

Wat zijn klinknagels en wat zijn hun voor- en nadelen?

Klinknagels zijn een soort mechanische bevestigingen die worden gebruikt om de buitenkant van de koffer en het Wielen behuizing stevig aan elkaar te bevestigen. Ze hebben een cilindrische schacht met een kop aan één uiteinde en worden in gaten gestoken die zich zowel in de Wielen behuizing en het omhulsel zitten. Vervolgens wordt het andere uiteinde van de schacht vervormd of afgeplat om een andere kop te maken, waardoor een hechte verbinding ontstaat.

Klinknagels en schroeven zijn beide veelgebruikte bevestigingsmiddelen, maar ze hebben verschillende voor- en nadelen. Schroeven hebben het voordeel dat ze relatief goed bestand zijn tegen krachten en tegelijkertijd gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te gebruiken zijn.

Klinknagels daarentegen zijn beter bestand tegen trillingen en bieden extra stabiliteit, terwijl ze het voordeel hebben dat ze tijdens de productie relatief eenvoudig te monteren zijn. Klinknagels zijn echter moeilijk te verwijderen en kunnen niet opnieuw gebruikt worden.

Lees hieronder meer over hoe u kunt bepalen of uw koffer schroeven of klinknagels gebruikt en hoe u ze kunt repareren.

Wielen bevestigd met schroeven

Koffer Wielen worden in de meeste gevallen met schroeven aan de koffer bevestigd. Zoals op de afbeelding te zien is, zijn de Wielen behuizing in zo'n geval geen markeringen of bevestigingen van buitenaf. De schroeven zijn toegankelijk door de voering aan de binnenkant van de koffer te openen.

Bekijk de reparatiegids

Wielen bevestigd met klinknagels

Voor Wielen waar de Wielen behuizing aan de schelp is bevestigd, kunt u dit gemakkelijk herkennen aan de kop van de klinknagel die van buitenaf zichtbaar is. In de afbeelding ziet u verschillende zwarte klinknagels aan de buitenrand van de Wielen behuizing die de Wielen met de behuizing.

Lees meer in onze reparatiegids over hoe te repareren Wielen die met klinknagels bevestigd zijn.

Bekijk de reparatiegids