Waar wordt een serienummer voor gebruikt?

Sommige fabrikanten voorzien elk van hun koffers van een uniek serienummer. Dit serienummer helpt om de authenticiteit van een product te bewijzen, voorkomt productpiraterij en maakt het mogelijk om te bepalen wanneer een product is geproduceerd en in het geval u een product rechtstreeks bij het merk koopt, zelfs wanneer het product is verkocht.

Heeft mijn koffer een serienummer en waar kan ik dat vinden?

De meeste bagagemerken kiezen ervoor om geen uniek serienummer in hun koffers te graveren vanwege de hoge kosten voor het aanbrengen van de serienummers en het bijhouden van een database met productserienummers. Daarom zijn serienummers meestal alleen te vinden op artikelen met een zeer hoge prijs, bijv. op RIMOWA koffers die een serienummer hebben aan de buitenkant van het frame aan de achterkant van de koffer waar het scharnier zit.

In veel gevallen staat het serienummer van het artikel ook op de factuur en andere aankoopdocumenten. Om bij schade niet naar het serienummer te hoeven zoeken, kunt u ook een gratis account aanmaken op suitcase.repair en het serienummer van uw koffer opslaan (alle koffermerken worden ondersteund) voor het geval u het nodig hebt om in de toekomst een claim in te dienen.